Volledig scherm
Tapperij De Beurs en snookercafé The Shooter in Schijndel sluiten de deuren tijdens Paaspop. Ook andere jongerenkroegen in Schijndel gaan dicht met Pasen. © Robèrt van Lith/BD

Paaspop gaat open, kroegen in Schijndel gaan dicht

SCHIJNDEL - Wat heeft het voor nut om jongerenkroegen in Schijndel te openen tijdens Paaspop? ,,Heel weinig, want er komt bijna niemand. Dus gaan wij dicht", zegt Thomas de Groot, exploitant van jongerencafé De Sok in Schijndel. Hetzelfde geldt voor de cafés De Beurs, Jantjes, Holy Cow en Wijnbar De Buren. 


De Groot: ,,Het loont echt niet om open te zijn tijdens Paaspop. Bovendien wil ons personeel ook heel graag naar Paaspop.” Zelf behoort Thomas de Groot zelfs tot de circa 260 acts die op het festival staan: hij is dan DJ Thomas Tavares. ,,Vrijdagavond om zeven uur draai ik old-school-discoplaten bij de rollerbaan van Disco Snolly.” 
Café De Sok is voor het derde jaar op rij dicht tijdens Paaspop. De Holy Cow is al langer dicht met Pasen. ,,Dan is er toch geen klandizie”, zegt eigenares Marianne de Graaf. 

‘Níet iedereen gaat naar Paaspop’

De Beurs was vorig jaar op vrijdagavond nog open, dit jaar is het van vrijdag tot en met zondag gesloten. ,,Het was vorig jaar veel te rustig op vrijdagavond", zegt Arie van den Brand, exploitant van De Beurs en tevens oud-voorzitter van Paaspop. ,,Daarom hebben we besloten om dit jaar maar het hele weekend de tent te sluiten.”  
Uiteraard zijn er ook horeacazaken in Schijndel open, zoals Het Tramhuys en Le Verre. ,,Het wordt heel mooi weer met Pasen en níet iedereen gaat naar Paaspop.”