Volledig scherm
Plattegrond van het terrein voor het komende Paaspop-festival in Schijndel. © Paaspop

Paaspop is vrijwel uitverkocht

SCHIJNDEL - De editie 2019 van Paaspop in Schijndel is voor 98 procent uitverkocht, zo meldt de organisatie in een persbericht. 

Volledig scherm
Danny Vera tijdens een eerdere editie van Paaspop. © ANP

Volgens woordvoerder Ron van van Hal kwam het niet eerder voor dat alle drie de dagen van Paaspop van te voren al zijn uitverkocht. ,,Vorig jaar was alleen de zaterdag van te voren uitverkocht en de zondag op de dag zelf. Maar nu gaan we al dik uitverkopen vóórdat het festival begint", zegt Van Hal.
Dat betekent dat  ruim 80.000 kaarten bijna de deur uit zijn. Van Hal denkt dat ook het mooie weer een rol speelt. ,,We krijgen prachtig weer, dat helpt vast mee bij de verkoop van tickets.” 
Paaspop heeft komende donderdag een dag voor bedrijven, op vrijdag barst het festival pas echt los tot en met zondag. Op de camping staat voor het eerst een subtropisch zwembad, met bar en DJ.  De camping staat nu ook dichter bij het festivalterrein. 

Afmeldingen voor Paaspop 

Paaspop heeft enkele afzeggingen binnen gekregen. Zo zijn Michelle David & The Gospel Sessions en Young Ellens er niet bij. Daar tegenover staan nieuwe boekingen: Wulf en Zwangere Guy. De show van Danny Vera is verplaatst naar de Apollo, de grootste tent van Paaspop. Vera moest afgelopen weekeinde nog een concert in het Theater aan de Parade in Den Bosch afzeggen omdat hij niet goed in orde was. 

Publiekstrekkers in Schijndel zijn dit jaar onder anderen Passenger, Oscar and the Wolf, Clean Bandit en De Staat.