Volledig scherm
Een grote poster met Iggy Pop, die in 2018 hoofdact was op Paaspop, siert nu het festivalterrein. © Robèrt van Lith/BD

Paaspop legt buurt in de watten

SCHIJNDEL - Paaspop legt omwonenden van het festivalterrein in Schijndel flink in de watten. Zo'n driehonderd omwonenden krijgen vrijkaartjes voor het festival en deze woensdag kregen zij een rondleiding over het terrein. 

,,Het is een soort buurtfeest", zegt directeur Chris Seijkens van Paaspop Events BV. De organisatie hielp zelfs twee paarden van buurtbewoners aan een tijdelijk onderdak elders. Deze mensen vreesden dat de paarden stress zouden krijgen van de opbouwwerkzaamheden aan de Molenheide.

Volledig scherm
Het festivalterrein van Paaspop is er zo goed als klaar voor. © Robèrt van Lith/BD

Volgens de manegehouder van De Molenheide ervaren de tientallen paarden in deze manege geen enkele stress van de bouwwerkzaamheden. En in de omgeving van het Paaspopterrein staan ook meerdere paarden rustig te grazen. 

Volledig scherm
Paaspop opent op vrijdag 19 april om 15.00 uur. © Robèrt van Lith/BD

Paaspop is inmiddels zo goed als klaar voor de start van het festival, komende vrijdagmiddag. En donderdag staat er al een bedrijvendag op het programma bij Paaspop. 
Volgens woordvoerder Ron van Hal is er dit jaar meer dan gemiddelde aandacht van media voor de opening van het festivalseizoen. ,,We hebben al meer dan 200 journalisten die zich hebben aangemeld.” 

Volledig scherm
De tweede mainstage van Paaspop: Phoenix. Bijzondere van deze tent is dat er geen palen in staan. © Robèrt van Lith/BD

Dit jaar staat camping Paradise City voor het eerst dichter bij het festivalterrein. Ook nieuw is een groot subtropisch zwembad op de camping. Alle campingkaarten voor Paradise City zijn inmiddels uitverkocht. De indeling van het festivalterrein is voor een deel ook flink anders dan tijdens eerdere edities. Zo is de tent Detroit nieuw en kreeg Desperado's een nieuwe plek. 

Bekijk onze ‘aftermovie’ van vorig jaar om vast in de sfeer te komen: 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."