Volledig scherm
PREMIUM
Dit wordt ongetwijfeld een populaire plek voor foto's en selfies op het festivalterrein: I AM PAASPOP. © Robèrt van Lith/BD

Paaspop wapent zich tegen de hitte

SCHIJNDEL - Het kwik op het Paaspopterrein in Schijndel tikt rond vier uur - als Nielson het festival opent in de Apollo - de 23 graden Celsius aan. De organisatie heeft zich op deze hitte voorbereid. 

,,De kachels in de tenten staan op blowen zonder verwarming en we hebben extra schaduwplekken gecreëerd op het terrein", zegt directeur Chris Seijkens van Paaspop. ,,Luchtverfrissing is met deze temperaturen wel belangrijk. Maar laten we niet vergeten dat het vanavond maar een graad of acht wordt. Dan zetten we de verwarming dus wel aan.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."