Volledig scherm
Politieke partijen in Meierijstad willen in de toekomst minder overlast van Eindhoven Airport hebben. © ANP

Partijen Meierijstad willen minder overlast van Eindhoven Airport

SINT-OEDENRODE/EINDHOVEN - De toename van vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport heeft een negatieve invloed op de gezondheid van inwoners in de regio, waaronder Meierijstad. Zo stellen Team Meierijstad en D66 Meierijstad, die willen dat hun college een sterke lobby voert om de overlast van vliegverkeer rond Eindhoven Airport te beperken. 

Beide politieke partijen komen met dit voorstel in de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 8 november in het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode. Team Meierijstad en D66 vinden dat Meierijstad zo veel mogelijk met buurgemeenten moet optrekken tegen de almaar toenemende vluchten boven Eindhoven en de regio. 

Beide partijen komen op dit moment met het voorstel omdat de gebruiksvergunning van Eindhoven Airport in 2019 eindigt. ‘Daarom is het nu tijd om nieuwe kaders te formuleren voor Eindhoven Airport', zo schrijven Erik de Vries van van Team Meierijstad en Marrik van Rozendaal (D66) in hun motie vreemd aan de orde van de dag. Zijn stellen vast dat het aantal personen dat vliegt van en naar Eindhoven elk jaar toeneemt en de verwachting is dat het aantal alleen maar zal blijven stijgen.  

In andere gemeenten rondom Eindhoven, zoals Boxtel, wordt ook veel geklaagd over het vele vliegverkeer rond Eindhoven Airport. 

Het voorstel van Team Meierijstad en D66 werd na een debat in de gemeenteraad van Meierijstad aangehouden. Wethouder Harry van Rooijen (VVD, duurzaamheid) zegde toe dat er een beeldvormende avond komt over Eindhoven Airport. En dat de politiek op de hoogte wordt gehouden van de stand van zaken rond nieuwe afspraken.