Volledig scherm
PREMIUM
Het is warm en er mogen maar zes wagens met varkens tegelijk op het Vion-terrein staan, want het hitteplan is in werking op de slachterij. Chauffeurs moeten hun wagens nu elders stallen in de schaduw of rijden rondjes om Boxtel. © Wim Kuipers/BD

Plan voor overkapping bij Vion moet soelaas bieden: varkens even niet welkom wegens hitte en storing

updateBOXTEL - Vion is met de gemeente Boxtel in overleg over het deels overkappen van het terrein om ook tijdens extreem warme dagen meer vrachtwagens en varkens op het terrein toe te kunnen laten zonder dat de dieren oververhit raken. Dat zou ook bij hitte voor minder vrachtwagens op de weg moeten zorgen. Vanwege het actief worden van het hitteprotocol en een storing bij Vion Food Group stonden dinsdag en woensdag her en der verspreid rondom Boxtel vrachtwagens vol varkens geparkeerd. Sommige vrachtwagens reden rondjes om Boxtel. 

Het hitteprotocol dat de slachterij van Vion Foodgroup hanteert treedt in op hete dagen. Om lange wachtrijen op de parkeerplaats van de slachterij te voorkomen krijgen chauffeurs opdracht hun vrachtauto’s op verschillende plekken rondom Boxtel te parkeren.