Volledig scherm
PREMIUM
Het oude theaterpand van De Blauwe Kei in Veghel is haast gesloopt. Deze plek is in beeld voor een nieuwe raadzaal voor Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Plek ‘Blauwe Kei’ in Veghel is in beeld voor raadzaal Meierijstad

VEGHEL/SINT-OEDENRODE - De locatie van het voormalige theaterpand van De Blauwe Kei in Veghel is een mogelijke optie voor een nieuwe raadzaal van fusiegemeente Meierijstad. 

Dit valt op te maken uit een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad. Het oude theater is al grotendeels gesloopt en de locatie ligt naast het gemeentehuis van Meierijstad aan het Stadhuisplein in Veghel. Het college verspreidde vrijdag tevens een persbericht waarin onderzoek wordt aangekondigd naar ‘mogelijkheden’  voor toekomstig gebruik van gemeentelijk vastgoed in Sint-Oedenrode.
Het college bekijkt of een andere invulling mogelijk is voor het oude gemeentehuis van Sint-Oedenrode, dat grotendeels leeg staat. Hier is sinds de start van Meierijstad in 2017 het bestuurscentrum gevestigd, bestaande uit onder meer de raadzaal en kantoorruimtes voor de negen fracties. Die fractiekamers worden nauwelijks gebruikt.
In de brief aan de raad wordt een koppeling gelegd tussen het raadhuis in Sint-Oedenrode en de locatie Blauwe Kei.  ‘Herontwikkeling van dit gebied daagt het college uit tot het maken van (lange termijn) keuzes’, aldus het college van B en W.