Robert van den Brand ontwikkelde het bouwplan aan Meijgraaf in Schijndel.
Volledig scherm
Robert van den Brand ontwikkelde het bouwplan aan Meijgraaf in Schijndel. © Sandra Peerenboom

Politiek zet vraagteken bij bouwplan in Schijndel: ‘Waarom geen goedkope huurwoningen?’

SCHIJNDEL - Van de negen woningen die zijn gepland aan de Meijgraaf in Schijndel, zouden er eigenlijk twee bestemd moeten zijn voor huurders in de sociale sector. Dat vindt raadsfractie Hart, die hiervoor steun zoekt in de gemeenteraad van Meierijstad. 

De oppositiepartij beroept zich op een afspraak die eind 2018 werd gemaakt in de gemeenteraad: elk woningbouwplan van vier huizen of meer moet voor 25 procent uit sociale huurwoningen of goedkope koopwoningen bestaan. Volgens fractieleider Laurens van Voorst van Hart had het college van B en W al een paar weken vóór die afspraak medewerking toegezegd aan ontwikkelaar Robert van den Brand voor het plan met acht twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. 

‘Niet veranderen’

Quote

Ook mensen met een kleine portemon­nee willen fatsoen­lijk wonen

Laurens van Voorst , Hart

Van den Brand zelf zegt dat hij het plan in de wijk Boschweg al begin 2018 indiende bij het gemeentebestuur. ,,Het plan is ontwikkeld op de toenmalige wetgeving. Dat kun je nu niet in een keer nog helemaal gaan veranderen", stelt Van den Brand. Sterker nog; hij hoopt zo gauw de coronacrisis achter de rug is, de verkoop te starten voor de woningen. ,,We willen zo snel mogelijk een informatieavond houden.” De prijzen voor de woningen zijn op dit moment nog niet bekend. 

Hart zegt op zich blij te zijn met het bouwplan vanwege de woningnood in Schijndel. Máár: ,,De woningnood is er ook onder mensen die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen. Ook mensen met een kleine portemonnee willen fatsoenlijk wonen.”

Het bouwplan wordt donderdag 9 april besproken in de raadscommissie. Op donderdag 7 mei valt een besluit in de gemeenteraad. Enkele omwonenden van de Meijgraaf hadden moeite met het bouwplan, maar na aanpassingen van de ontwikkelaar keurde het college het bouwplan goed.