Zaagsel op de grond en in de kooien. Leerlingen van de praktijkschool van het Elde helpen mee met de opbouw van de tentoonstelling van ESKV in manege De Molenheide.
Volledig scherm
Zaagsel op de grond en in de kooien. Leerlingen van de praktijkschool van het Elde helpen mee met de opbouw van de tentoonstelling van ESKV in manege De Molenheide. © Domien van der Meijden

Praktijkschool Elde helpt tentoonstelling kleindieren ESKV

SCHIJNDEL - De Eerste Schijndelse Kleindieren Vereniging (ESKV) houdt dit weekeinde weer een grote tentoonstelling in Manege de Molenheide in Schijndel. Er staan 300 dieren te kijk voor het publiek zoals grote kippen en krielkippen, cavia’s, duiven, sier- en watervogels zoals fazanten, eenden en kwartels, en  natuurlijk konijnen.

 1. Mondjesmaat klanten in winkels: Iedereen blij dat er ‘weer wat kan’
  PREMIUM

  Mondjes­maat klanten in winkels: Iedereen blij dat er ‘weer wat kan’

  SINT-MICHIELSGESTEL/BOXTEL - Een beetje stress, dat wel. Want hoeveel tijd heb je nog over om dat leuke zomerjurkje of die nieuwe schoenen te passen? Of om dat speciale cadeautje te vinden voor je jarige familielid, voordat de volgende klant komt? Maar, goed. Iedereen is wel blij. Winkelen met een tijdslot en maar een paar klanten per uur in de winkel is veel beter dan niks. Vandaag ging het 'coronaproof tijd-winkelen’ in.
 2. As van je dierbare uitstrooien in de natuur met een speciale wandelstok? Met de TOLAD kan dat
  PREMIUM

  As van je dierbare uitstrooi­en in de natuur met een speciale wandelstok? Met de TOLAD kan dat

  BERLICUM - Ergens op een mooie plek je as uit laten strooien na je dood. Steeds meer mensen willen dat. Maar ga je als nabestaanden dan met een onhandige, grote urn op pad naar natuurgebieden als de Kampina, de Wamberg, de Moerputten of Haanwijk? En dan dat gehannes met een asbus. De as zit zo op je kleren of op je schoenen. Het gebeurt nu vaak ook nog stiekem. Dat kan allemaal héél anders, zegt Eric Tibosch uit Berlicum.
 1. Chef-kok Ferry geeft thuiskooktips: 'Dit kan iedereen maken'
  Play

  Chef-kok Ferry geeft thuiskook­tips: 'Dit kan iedereen maken'

 2. Emotionele Peter Heerschop eert overleden moeder en goede vriend Jeroen van Merwijk
  Play

  Emotionele Peter Heerschop eert overleden moeder en goede vriend Jeroen van Merwijk