Toneelclub Liempde: Colonel de Limo heeft een goed gesprek met de nuffige Leonora.
Volledig scherm
Toneelclub Liempde: Colonel de Limo heeft een goed gesprek met de nuffige Leonora. © Hettie van der Ven

Première van twee toneelstukken in gemeente Boxtel

BOXTEL - Cultuurminnend Boxtel en omstreken kan het hart ophalen. Morgen gaan er binnen de gemeente maar liefst twee toneelstukken in première.

BOXtheater presenteert binnen haar fameuze 'wandeltheaterconcept' het stuk UitZicht met als startlocatie voormalig wegrestaurant De Liempdse Barrière aan de A2. Een paar honderd meter verderop in De Serenade komt Toneelclub Liempde met de voorstelling Junglekoorts, waarvoor de ruimte wordt omgetoverd tot Zuid-Amerikaanse jungle.

Een flinke portie lef kan BOXtheater niet ontzegd worden. De scherpzinnige theaterexpeditie die ze dit jaar op poten hebben gezet, vraagt qua spel maar zeker ook qua productie en techniek veel van het gezelschap. Vier jonge, nog in opleiding zijnde regisseurs hebben hun eigen grenzen en die van de spelers opgezocht. 

Toneelclub Liempde: Seniele tante betreedt de jungle.
Volledig scherm
Toneelclub Liempde: Seniele tante betreedt de jungle. © Hettie van der Ven

Kaplaarzen

Meer verklappen is streng verboden, maar kaplaarzen zijn in UitZicht voor zowel spelers als bezoekers essentieel. Evenals een flexibele geest. Alles draait om 'Thuisproject De Barrier', waarbinnen mensen die in de maatschappij geen plek hebben, toch proberen een levensdoel te vinden. Het gaat er niet zachtzinnig aan toe. ,,Vertrouwen in de mens gaat u hier niet vinden'', zo wordt binnen De Barrier gesteld. ,,Wij zijn allen zondaars." UitZicht is een ontdekkingsreis naar onze medemens. Soms grappig, soms rauw, altijd verrassend.

BOXtheater: Han Pijnenburg en Robert Brussée.
Volledig scherm
BOXtheater: Han Pijnenburg en Robert Brussée. © Hettie van der Ven

Pizzabezorger

Junglekoorts werpt een pijnlijke blik op ons reislustige westerlingen, die diep de Amazone intrekken, hoofdzakelijk om de buren te imponeren. Vervolgens panikeren ze over vieze schoenen en het gebrek aan een pizzabezorger, terwijl ze in een gevaarlijke dictatuur zijn beland. In het verleden speelde Toneelclub Liempde, toen nog als KPJ-toneel, veelal kluchtachtige stukken. Die tijd is voorbij. Ook deze club daagt zichzelf uit, onder meer met veertien gastspelers, waarvan de jongste nog geen drie jaar is en de oudste al in de zeventig.

BOXtheater: Karin Nievelstein.
Volledig scherm
BOXtheater: Karin Nievelstein. © Hettie van der Ven
  1. Magic FX maakt normaal gigantische confettikanonnen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion
    PREMIUM
    video

    Magic FX maakt normaal giganti­sche confettika­non­nen, nu vult Boxtels bedrijf flesjes handlotion

    BOXTEL - Normaal maakt Magic FX in Boxtel gigantische confettikanonnen, vlammenwerpers en vuurmachines voor op festivals. Maar aangezien die voorlopig stil liggen, ligt ook hun productie stil. Wat doe je dan met liters aan alcoholische vloeistof bedoeld voor die kanonnen? Juist ja, opnieuw vermengen tot desinfecterende handlotion. ,,De medische zorg kan dit veel harder gebruiken.”