Gemeenten zijn momenteel druk in de weer met het bestrijden van de eikenprocessierups, vooral op openbare wegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenten zijn momenteel druk in de weer met het bestrijden van de eikenprocessierups, vooral op openbare wegen. © Marc Bolsius

Processierups in achtertuin en gemeente Haaren doet niks

HAAREN - Dat de eikenprocessie een urgent probleem is, daarvan is iedereen wel overtuigd. Gemeenten en bedrijven doen hun stinkende best om de overlast, vooral op de meest openbare plekken, binnen de perken te houden. Maar wat als er gemeentelijke eiken vol jeukbeesten tegen je tuin aan staan. Haarenaar Sten Reijnen voelt zich in de steek gelaten door zijn gemeente. ,,Kan ik de komende jaren niet meer in mijn achtertuin?”

  1. Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?
    DE GROENE LEVENSADER

    Wat heeft de toekomst in petto voor de lelijkste oever van de Dommel?

    BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 4 (en het slot van deze serie): de toekomst van de lelijkste oever van de Dommel.