Volledig scherm
PREMIUM
Poster Duurzame Week Boxtel 2019. © Duurzame Week Boxtel

Programma Duurzame Week Boxtel bekend

BOXTEL - De Duurzame Week Boxtel heeft dit jaar als thema ‘Energiek leven’ en duurt van 6 tot en met 11 oktober. Deze keer ligt het accent op energie en klimaat. 

De week begint zondag 6 oktober met het jaarlijkse Festijn Indenhof in de boomgaard achter de Markt van 13.00 tot 17.00 uur. Een dag later, op 7 oktober wordt er in De Rots voor alle Boxtelaren in samenwerking met de gemeente een informatieavond gehouden. Die gaat over de vele mogelijkheden om energie en geld te besparen met diverse vormen van isolatie, maar er is ook aandacht voor het opwekken van duurzame energie.

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.