De gemeenteraad van Haaren werkte tijdens de behandeling van de laatste begroting voor het eerst met interruptiemicrofoons. Dat maakte het debat levendiger.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Haaren werkte tijdens de behandeling van de laatste begroting voor het eerst met interruptiemicrofoons. Dat maakte het debat levendiger. © Johan van Grinsven/BD

Raad Haaren schiet extra geld voor dorpshuizen en school af

HAAREN - Een uiterste poging deed oppositiepartij Samenwerking'95 vanavond in de gemeenteraad van Haaren om meer geld te krijgen voor de verbouwing van de dorpshuizen in Haaren en Biezenmortel en de basisschool in Esch. 

 1. Soms legt de Dommel het af tegen economische belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’
  DE GROENE LEVENSADER

  Soms legt de Dommel het af tegen economi­sche belangen: ‘Wij vinden dat ‘groene levensader’ leidend moet zijn’

  BOXTEL - Er kronkelt een riviertje door je dorp. Bijzondere flora groeit welig tegen de oevers van de Dommel, de waterspitsmuis en kamsalamander vermaken zich er prima, zo in hartje Boxtel. Tegelijkertijd wil het dorp groeien. Moet er soms gebouwd worden. En daar knelt het. Dus nam Boxtel een opvallend besluit: bij toekomstige ontwikkelingen moet rekening gehouden worden met de ‘Groene Levensader door Boxtel’. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Vandaag aflevering 3. De constante afweging van belangen aan de Dommel-oever.
 2. ‘Herrie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’
  PREMIUM

  ‘Her­rie-huis’ na klachten ontruimd. Boxtelaar verzet zich: ‘De politie was agressief’

  DEN BOSCH - De politie houdt het huis vlakbij het centrum van Boxtel al een hele tijd in de gaten. Buurtbewoners klagen keer op keer over geluidsoverlast. En op 24 februari van dit jaar is het weer foute boel. Ruim tien jongeren veroorzaken overlast. Een Boxtelaar (28) zou zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. ,,Volgens mij heb ik meegewerkt. Maar de politie was juist agressief’’, zegt de Boxtelaar tegen politierechter Van Vliet tijdens een rechtszaak.