v.l.n.r.: Genomineerden Tim van Esch, Kurt van Gasse en Hein van der Schoot en jurylid JeanLuc van Engelen.
Volledig scherm
v.l.n.r.: Genomineerden Tim van Esch, Kurt van Gasse en Hein van der Schoot en jurylid JeanLuc van Engelen. © H Vdven

Rebellie tijdens Boxtelse Boek&Bal: ‘De pen werd mijn zwaard’

BOXTEL - De winnaar van de Boxtelse Korteverhalenprijs 2020 komt uit België. Het verhaal 'Heino' van Angelo Damkat werd zaterdagavond tijdens Boek&Bal in Podium Boxtel met de hoogste eer gewaardeerd. De jonge Louis krijgt tijdens een avond waarop hij alleen thuis is,krijgt hij Heino op bezoek, de aanbidder van zijn zus.

 1. Tennisclubs Boxtel doen oproep aan inwoners: ‘Ga niet thuis zitten, kom tennissen’

  Tennis­clubs Boxtel doen oproep aan inwoners: ‘Ga niet thuis zitten, kom tennissen’

  BOXTEL - De vijf tennisverenigingen in Boxtel, Liempde en Esch zijn een campagne gestart om inwoners van de nieuwe gemeente (na 1 januari is ook Esch onderdeel van Boxtel) in de coronatijd in beweging te krijgen. ,,We vinden het belangrijk in deze tijd, waarin het sociale verkeer drastisch wordt beperkt, het virus zo optimaal mogelijk te bestrijden. Sporten is gezond”, is de gedachte van de clubs Merletten, Die Braecke, Munsel, d’Oggelen en Peppelieren.
 2. Bewoners komen met eigen plan voor veilige Mijlstraat in Lennisheuvel: ‘Een flinke verbetering en past ook nog eens mooi’

  Bewoners komen met eigen plan voor veilige Mijlstraat in Lennisheu­vel: ‘Een flinke verbete­ring en past ook nog eens mooi’

  LENNISHEUVEL - Het wachten is op het definitieve ‘ja’ van de Raad van State. Maar over een paar weken kan er naar aller waarschijnlijkheid eindelijk een begin worden gemaakt met de bouw van Achter den Eijngel, de zo gewenste uitbreidingswijk van Lennisheuvel. Bewoners van de Mijlstraat zijn bang voor verkeersproblemen vanwege de nieuwbouw. Daarom komen zij met een plan om die problemen voor te zijn.
 1. Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over
  Play

  Horeca dicht, dus Chris heeft 15.000 kilo aan pompoenen over

 2. Van e-auto's naar e-vliegtuigen: de TU/e vliegt er al mee
  Play

  Van e-auto's naar e-vliegtui­gen: de TU/e vliegt er al mee