Volledig scherm
Bij het gemeentehuis van Haaren wappert de regenboogvlag. © Gemeente Haaren

Regenboogvlag wappert in Haaren

HAAREN - De regenboogvlag wappert bij het gemeentehuis in Haaren. ,,In onze dorpen Haaren, Esch, Biezenmortel en Helvoirt is plaats voor iedereen, mag iedereen zichzelf zijn en is iedereen welkom.” 

En Haaren vervolgt: ,, We nemen afstand van veroordeling van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders. We hangen daarom vandaag de regenboogvlag uit, als tegenreactie op de Nashville-verklaring”, zo meldt de gemeente.

Gestel twijfelde even

Ook in Boxtel wapperde de regenboogvlag gisteren al bij het gemeentehuis. In Sint-Michielsgestel wil de politieke partij PvdA graag dat ze daar ook de regenboogvlag laten wapperen. Maar de gemeente Sint-Michielsgestel twijfelde even om er aan mee te doen. 

 ,,Dan maken we de landelijke discussie nóg groter dan ze al is”, zo luidde de twijfel. Maar later op de dag wapperde ook fier en zonder twifjfel de veelkleurige vlag.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.