Een grote brand heeft afgelopen weekeinde een deel van de monumentale bebouwing op landgoed Haarendael in Haaren in de as gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een grote brand heeft afgelopen weekeinde een deel van de monumentale bebouwing op landgoed Haarendael in Haaren in de as gelegd. © De Kort Media/Toby de Kort

Rijksdienst wil herbouw van monumentaal Haarendael

HAAREN - De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed stuurt snel experts naar Haaren om te onderzoeken hoe erg de brand afgelopen weekeinde heeft huisgehouden op landgoed Haarendael. Die dienst wil dat het monumentale deel van het landgoed, dat grotendeels ten prooi viel aan de vlammen, wordt herbouwd. Dat meldt woordvoerder Dolf Muller van de Rijksdienst.

 1. Burgemeester over brand Haarendael: ‘Grote wond in de Haarense gemeenschap’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Burgemees­ter over brand Haarendael: ‘Grote wond in de Haarense gemeen­schap’

  HAAREN - De brand op landgoed Haarendael slaat een diepe wonde in de Haarense gemeenschap. En daarbuiten. Dat stelt waarnemend burgemeester Yves de Boer van Haaren. Hij kan nog niets zeggen over de toekomst van Haarendael: ,, De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed moet er iets van vinden, net als de verzekeringsmaatschappij. De heer Vugts is eigenaar. We gaan snel proberen de toekomst met elkaar uit te schilderen.”