Volledig scherm
HOV-halte in Sint-Oedenrode. © gemeente Meierijstad

Rooise HOV-haltes vanaf 9 december in gebruik

SINT-OEDENRODE - Reizigers kunnen vanaf zondag 9 december gebruik maken van de net aangelegde HOV-haltes. HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Dat houdt in dat er diverse buslijnen met een hoge frequentie gaan rijden tussen Oss en Eindhoven.

De HOV-haltes in Sint-Oedenrode worden vanaf die dag aangedaan door de buslijn 157, lijn 305 en lijn 605. De snelbuslijn 305 wordt 7 dagen per week gereden volgens een halfuurdienst. Doordeweeksrijden er tussen 7.00 uur en 8.00 uur zelfs bijna iedere vijf minuten bussen richting Eindhoven.

Reizigers kunnen er ook gebruik maken van de nieuwe carpoolplaats, nabij de HOV-haltes aan de Noordelijke Randweg (op de hoek met de Postdijk). Deze voorziening biedt ruimte aan zeventig auto’s en vijftig fietsen. Op het terrein zijn fietsrekken, overkappingen en een wachtruimte geplaatst. Het terrein wordt verlicht met een duurzame dynamische verlichting; dat wil zeggen dat de verlichting geactiveerd wordt via bewegingssensoren. Tussen carpoolplaats en HOV-halte is ook een nieuwe, rechtstreekse voetgangersverbinding aangelegd.

De aanleg van de carpoolplaats liep eerder vertraging op, onder andere door sanering van de asbesthoudende grond onder het terrein.

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel en drugslab Esch
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel en drugslab Esch

    GEFFEN/ESCH - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.