Volledig scherm
Biereloth © N Reigersman

Ruim negentig biersoorten bij 25e bierfestival Boxtel

BOXTEL - Ruim negentig biersoorten waren er. De vele bezoekers van de 25e editie van het Boxtelse bierfestival Biereloth kwamen gisteren weer goed aan hun trekken.

Bieren met klinkende namen als Messentrekker. Uit Oss. "Daar start ik mee", besloot Dennis van Beek uit Valkenswaard. "Lekker zacht bier en een gezellige naam." 

Reünie

Naast bierproeven was er ook veel ruimte voor gezelligheid. "De ervaring leert dat de bierproevers aan het begin komen. En de mensen die Biereloth ook zien als een gezellige reünie, komen vanaf een uur of vier", verklaarde Marco Hazenberg, lid van de organiserende Bierkamer. "De opzet is dus een combinatie van die twee. Daarnaast proberen we een goede balans te houden tussen traditionele bieren en bijvoorbeeld speciaalbieren zoals de Russian Imperial Stout." 

Door de nieuwe opzet van de Markt was er ruimte voor zeventien brouwers in plaats van de gebruikelijke vijftien. "Hopelijk verspreiden de mensen zich ook iets meer", aldus Hazenberg. Bij brouwster Marleen van Eekelen van HillDevils uit Wouwse Plantage hing een veelzeggend vlaggetje aan de kraam: 'Real women drink craft beer'. "Vrouwen worden snel in de hoek van de rosébieren gedrukt, alsof ze van niets anders houden. Maar ze houden net zo goed van zwaar bier als mannen." Intussen begon Frans van Kasteren uit Boxtel aan zijn glas Rooie Kater. "Vanochtend heb ik eerst gefitnest en daarna uitgebreid geluncht. En morgen heb ik vrij. Dus ik kan ertegen."

Volledig scherm
Frans van Kasteren © N Reigersman