Scène uit CSI in hart van Haaren: skeletten achter bushalte

VIDEOHAAREN - Het zou een scène kunnen zijn uit een Amerikaanse televisieserie als CSI of Bones. Kruiselings liggen twee skeletten in een sleuf in het hart van Haaren. Op het drukste punt van het dorp, tussen supermarkt en bushalte.

De stoffelijke resten zijn gevonden tijdens het archeologische onderzoek dat op het Mgr. Bekkersplein is verricht vanwege de aanstaande herinrichting van dat plein. ,,We wisten dat er tussen ongeveer 1850 en 1950 een kerkhof is geweest, maar we zijn toch verrast dat er zoveel stoffelijke resten zijn aangetroffen”, zegt wethouder Harry van Hal. De gemeente moet nog bepalen wat ze met de vondsten gaat doen.

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.