Hulzebraak is de laatste grote nieuwbouwwijk van Schijndel. Voorlopig komt er geen grote bouwlocatie bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulzebraak is de laatste grote nieuwbouwwijk van Schijndel. Voorlopig komt er geen grote bouwlocatie bij. © Van Assendelft Fotografie

Schijndel bouwt beetje bij beetje

SCHIJNDEL - Het bouwen in Schijndel begint langzaam op gang te komen, maar het wil nog niet echt vlotten. ,,Van ons mag het wel wat grootschaliger.” 

In de rij stonden ze, voor de vijftien woningen die nu verrijzen op de hoek Spoorlaan-Europalaan in Schijndel. ,,Voor Achter den Haegen hadden we ruim tweehonderd mensen met interesse en 68 inschrijvingen", zegt makelaar Jochem Kroon van Makelaardij Meierijstad. ,,Uiteindelijk is er geloot door de projectontwikkelaars.” Het geeft maar aan hoe schaars nieuwe woningen zijn in Schijndel. 

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.