Volledig scherm
PREMIUM
Wim van der Rijt uit Schijndel is de initiatiefnemer van een vuurwerkvrije zone in zijn wijk Plein. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Schijndel krijgt eerste buurt zonder knallers, wie volgt?

SCHIJNDEL - Zou je willen stoppen met het aansteken van die harde knallers?  Het zou zo maar kunnen dat jongeren op oudjaarsdag deze vraag krijgen in de Schijndelse wijk Plein. Rond het dierenpark komt de eerste vuurwerkvrije zone in Meierijstad. Wie volgt? En hoe zit het in Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren?  

Natuurlijk stak hij vroeger ook wel eens een rotje af. Ook al was het nog een paar dagen voor oud en nieuw. ,,Maar tegenwoordig is het zó'n zwaar vuurwerk, het lijken wel halve bommen", zegt Wim van der Rijt, voorzitter van de wijkraad Plein in Schijndel. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.