Volledig scherm
PREMIUM
Twan Hoogzaad (links) en Patrick van der Heide in de laboratoriumruimte van de escaperoom in Sint Oedenrode. Deze kamer in het teken van een drugslab verhuist naar Schijndel. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Schijndel krijgt escaperoom, zie maar eens uit dit drugslab te komen

SCHIJNDEL - Schijndel krijgt voor het eerst een escaperoom. De Schijndelaren Patrick van der Heide en Twan Hoogzaad openen Escape Schijndel in augustus in een pand aan de Hoofdstraat. De kamer in het teken van een drugslab komt over uit Sint-Oedenrode. 

Twan Hoogzaad en Patrick van der Heide maakten het allebei mee op familiedagen. ,,In Schijndel is haast niets te doen, dus steeds moesten we met auto's of een bus ergens anders onze familiedagen houden", stelt Hoogzaad. Samen met zijn collega Patrick van der Heide (beiden 33) besloot hij daar wat aan te doen. ,,We vonden het tijd voor de eerste escaperoom in Schijndel. Dat leek ons heel leuk.” 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."