Mariet van Zoggel tijdens een eerdere scootervakantie.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariet van Zoggel tijdens een eerdere scootervakantie. © Privécollectie

Scooteroma Mariet (77) reist in haar uppie door Italië

SCHIJNDEL/HEESWIJK-DINTHER - Mariet van Zoggel (77) reist in haar eentje door heel Europa. En dat op een scooter. Nu is ze voor de vijfde keer in Italië. ,,Italianen zijn in het verkeer veel galanter dan Nederlanders”, zegt de Schijndelse, die nu in Heeswijk-Dinther woont. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.