Volledig scherm
PREMIUM
Nederland, Middelrode, vrijwilliger van de gemeente Sint Michielsgestel Niels van den Elzen. © copyright Marc Bolsius

Scoutingleider is vrijwilliger van het jaar Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Niels van den Elzen had het niet helemaal zien aankomen toen hij de Moerkoal in Middelrode binnenstapte. Kort na zijn entree in een inmiddels zeer behoorlijk gevulde zaal bleek hij voor even het middelpunt van de aandacht te zijn. Van den Elzen kreeg de lof die hem volgens velen, zo ook de Gemeente Sint-Michielsgestel, toekwam: de eretitel van Vrijwilliger van het Jaar.

Er was een -voor een 28-jarige- aanzienlijke opsomming nodig om te horen waar de Berlicummer zich zoal voor inzet. "In de eerste plaats is dat natuurlijk de scouting", vertelt de gelauwerde kort na de huldiging. Vanaf zijn zevende jaar al is Niels van den Elzen, eerst als welp, daarna in alle denkbare hoedanigheden actief gebleven bij 'zijn' scouting. "Eigenlijk is het gewoon ook fijn om iets voor anderen te betekenen", voegt hij toe. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.