Volledig scherm
Sebastiaan Bakker van Natuurgroep Gestel vraagt in bushokje aandacht voor duurzaamheidsevent in Beekvliet in Gestel in januari. © Domien van der Meijden

Sebastiaan Bakker op poster bushokje Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Helga van Leur is een bekendheid als weervrouw, maar Sebastiaan Bakker van de Natuurgroep Gestel is sinds een paar dagen niet minder beroemd. Zijn afbeelding prijkt nu in de Gestelse bushokjes aan de Schijndelseweg.

De poster vraagt aandacht voor het duurzaamheidsevent dat Gestel zaterdag 26 januari houdt in Gymansium Beekvliet. Daar is Helga van Leur te gast, maar ook Sebastiaan Bakker.  Bakker heeft met de Natuurgroep Gestel namelijk de handschoen opgepakt om mee te denken over duurzaamheid.

En de bijdrage van de Natuurgroep Gestel is onder meer dat bij na-isolatie van bestaande woningen wordt nagedacht over huisvesting van de vleermuis. Die beestjes verliezen namelijk veelal hun ‘woning’ als spouwmuren volgespoten worden met materialen om een woning beter te isoleren. Voortaan wordt dus rekening gehouden met de vleermuis door nieuwe vleermuiskasten aan te brengen in de spouw.

Het duurzaamheidsevent in Beekvliet begint 26 januari om 13.00 uur. Tal van partijen werken samen om te laten zien dat het in Gestel niet alleen bij papier blijft met meer aandacht voor natuur en duurzame oplossingen voor energie, waterafvoer en het tegengaan van hitte-stress en verdroging.

  1. Eerste herdenkingsmiddag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfelijk voor ons allemaal’
    PREMIUM
    Video

    Eerste herden­kings­mid­dag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfe­lijk voor ons allemaal’

    BOXTEL - Enkele honderden liefhebbers hebben zondagmiddag in Boxtel de eerste herdenkingsmiddag voor Johan Cruijff bezocht. De voor veel fans grootste voetballegende overleed zondag precies drie jaar geleden op 68-jarige leeftijd. De bezoekers kregen verhalen over 'de meester' van het voetbalveld te horen van onder andere oud-doelman van de Rode Duivels Jean Marie Pfaff en oud Ajax keeper en Johans slaapmaatje Heinz Stuy.