Frans -Joseph Sinjorgo uit Sint-Michielsgestel is al jaren bezig met 6TG beschikbaar te maken als regulier medicijn voor chronische darmpatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans -Joseph Sinjorgo uit Sint-Michielsgestel is al jaren bezig met 6TG beschikbaar te maken als regulier medicijn voor chronische darmpatiënten. © jan zandee/fotoburo bolsius

Sinjorgo's strijd helpt kankermedicijn naar doorbraak darmpil

SINT-MICHIELSGESTEL - Gestelaar Frans-Joseph Sinjorgo kreeg het na jaren ‘boksen’ voor elkaar om een oud medicijn voor leukemiepatiënten (6TG) ook te gebruiken voor mensen met chronische darmziekten als de ziekte van Crohn.

Komende donderdag speelt Frans-Joseph Sinjorgo uit Sint-Michielsgestel een hoofdrol in een uitzending van Brandpunt + op NPO2. En dat is niet voor niets. De Gestelaar, die sinds 2008 zelfstandig zorgondernemer is, heeft jarenlang samen met een groep anderen uit de medische wereld een opmerkelijke strijd gevoerd in Nederland om aandacht te vragen voor het onderwerp ‘drug rediscovery.’ En die term vraagt om een berg uitleg, die Frans-Joseph graag voor het voetlicht brengt.