Volledig scherm
Afscheid van burgemeester Jan Pommer. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel neemt 29 juni afscheid van Jan Pommer

SINT-MICHIELSGESTEL Inwoners, clubs en verenigingen van Sint-Michielsgestel nemen op 29 juni afscheid van burgemeester Jan Pommer. Die dag heeft de gemeente een groot afscheidsfeest gepland op het Meanderplein en bij het gemeentehuis, waar dan ook de nieuwe MFA De Meander is gevestigd.

Burgemeester Jan Pommer gaat dit jaar met pensioen. En dat wil hij graag samen met de inwoners en sport- en culturele clubs van héél Sint-Michielsgestel vieren. De gemeente laat die wens in vervulling gaan en roept alle culturele- en sportclubs op om daar aan mee te doen op 29 juni.

Inmiddels loopt de procedure voor een nieuwe burgemeester in Sint-Michielsgestel. In totaal hebben 35 mensen gesolliciteerd naar de baan van burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel.

Dit heeft Commissaris van de Koning Wim van de Donk bekend gemaakt. Het gaat om 22 mannen en 13 vrouwen. Van de sollicitanten hebben 8 personen op dit moment geen hoofdfunctie als burgemeester, wethouder of in de politiek/overheid.

De vacature ontstaat omdat burgemeester Pommer op 1 juli 2019 met pensioen gaat. Ter vergelijking met andere gemeenten: In buurgemeente Meierijstad waren er 25 kandidaten die op de functie van nieuwe burgemeester solliciteerde. Daar trokken een paar kandidaten zich tijdens de procedure terug. Uiteindelijk werd hier Kees van Rooij burgemeester.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.