Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemers betreden het Paaspopterrein in Schijndel voor het eerste Paaspop Business Event. © Robèrt van Lith/BD

Skyclub van Paaspop is er niet voor visitekaartjesuitdelers

SCHIJNDEL - De Skyclub is voor ondernemers die verbonden zijn met Paaspop in Schijndel. Deze netwerkclub hield donderdag het eerste Paaspop Business Event voor bedrijven uit Den Bosch en omgeving. 

Met een grote sprong verschijnt Tim Haars, bekend van onder meer New Kids, op het podium van Desperado's, een van de vele tenten van Paaspop in Schijndel. ,,Welkom op Paaspop”, roept de ingeschakelde presentator richting een kleine 200 ondernemers op het eerste Paaspop Business Event. Het is een nieuw evenement van de Skyclub, een netwerkorganisatie van het Schijndelse muziekfestival. Dit keer in samenwerking met de werkgeversorganisatie VNO-NCW Den Bosch. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."