Volledig scherm
Een artist impression van De Brenthof (rechts). Links de gebouwen van Dommelstaete. © Gemeente Sint-Michielsgestel

Sloop bibliotheek Brenthof Gestel nabij

SINT-MICHIELSGESTEL - Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, Sint-Michielsgestel en projectontwikkelaar Concept-NL (Brenthof BV) zijn er samen uitgekomen hoe de appartementengebouwen Brenthof en Dommelstaete erbij komen staan in het Dommeldal. De bouw kan beginnen.

De laatste hobbel voor een onherroepelijke bouwvergunning voor de appartementengebouwen Dommelstaete en De Brenthof in het hart van Sint-Michielsgestel zijn genomen. Milieuvereniging Het Groene Hart Brabant, de gemeente Sint-Michielsgestel, Concept-NL (Brenthof BV) en Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen zijn er samen uitgekomen hoe de gebouwen aan de Dommel worden gebouwd in Sint-Michielsgestel. Dat zegt Johan van de Ven van Concept-NL.

Quote

Allereerst komt nu de sloop van de oude biblio­theek in beeld

Johan van de Ven, Concept-NL

,,Met een goedgekeurde bouwvergunning kunnen we nu aan de slag. En daar zijn we blij mee”, zegt Van de Ven. ,,Allereerst komt nu de sloop van de oude bibliotheek De Brenthof in beeld. Daar wordt medio september mee begonnen. Daarna wordt het wel tegen het einde van dit jaar dat we een héél groot gat gaan graven. Want dan moet eerst de kelder worden gebouwd voor tachtig parkeerplaatsen.”

Tachtig parkeerplaatsen ondergronds

Omdat er straks maar één hellingsbaan wordt aangelegd voor de parkeerruimte ondergronds, worden de parkeerkelders voor de tachtig plekken beneden maaiveld met elkaar verbonden. ,,Via een verbinding rijden auto’s straks ondergronds door de parkeerkelder van Dommelstaete ook naar die van De Brenthof. Aan de kant van het bovengrondse parkeerterrein bij de nieuwe Jumbo rijden de bewoners uit de kelder.”

Negentien huurappartementen

Brenthof BV en Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen trekken samen op voor de bouw van Dommelstaete en De Brenthof. In Dommelstaete komen achttien koopappartementen en negentien huurappartementen. In De Brenthof gaat het om achttien appartementen. ,,Daarvan zijn er al zeventien verkocht met nog een te gaan.”

Behalve Dommelstaete en De Brenthof wordt er nog een klein blokje gebouwd, het zogenaamde C-blokje. ,,Dat markeert straks de toegang naar het Kloosterpad. Hier komen vier appartementen in met op de begane grond een kleine oppervlakte van 120 vierkante meter aan winkelruimte.”

Volledig scherm
Bibliotheek De Brenthof in Gestel gaat binnenkort al plat om plaats te maken voor een nieuw appartementengebouw. © Domien van der Meijden

De oude bibliotheek De Brenthof staat inmiddels leeg. De bibliotheek kreeg haar nieuwe onderkomen in de publiekshal van het gemeentehuis dat inmiddels is verbouwd tot de nieuwe multifunctionele accommodatie De Meander. Ook de gebruikers van gemeenschapshuis De Huif komen naar De Meander. Zij huizen stukje bij beetje na de zomerstop over.

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.