Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek is in De Meander van start gegaan deze maandag. © Domien van der Meijden

Slordige 12.000 boeken ‘wonen’ nu in De Meander in nieuwe bibliotheek

SINT-MICHIELSGESTEL - De verhuizing van de bibliotheek De Brenthof naar De Meander is afgerond. Maandag ging de bibliotheek van start in het gemeentehuis in Sint-Michielsgestel. Rond de 12.000 boeken kregen een nieuw thuis.

Als je gaat verhuizen, dan ruim je weer eens lekker op. Dat deed bibliotheek De Brenthof ook vlak voordat ze naar de publiekshal van het gemeentehuis vertrok waar nu de nieuwe bibliotheek is gevestigd. ,,We hadden een collectie van 13.000 boeken. Maar een stuk van de collectie werd nagenoeg niet uitgeleend en gebruikt. Daarom hebben we nog een verkoop van gehad in De Brenthof. Veel is er niet van verkocht. Dan merk je dat je de goede keus hebt gemaakt en van een aantal boeken afscheid neemt. Nu komen de resterende, beter lopende boeken ook beter tot hun recht.”

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.