Volledig scherm
Nat word je toch wel op de zeskamp! © Paul Roovers/BD

Speeltoestellen wat vaster gesjord en feesttent open voor teams van zeskamp Schijndel

UPDATESCHIJNDEL - Uit voorzorg hebben ze bij Avanti '31 in Schijndel voor de zeskamp de speeltoestellen en luchtkussens nog wat beter vastgesjord. Maar verder maken ze zich niet zo'n zorgen over het stormachtige weer dit weekeinde.

Zaterdag is op het sportpark in Schijndel de zeskamp voor de jeugd. Er doen alles bij elkaar zo'n 400 kinderen aan mee in 25 teams. Morgen komen de volwassenen aan de beurt.

Wendy Smits van de organiserende voetbalclub zegt dat de teams vanwege de storm de mogelijkheid hebben om in de grote tent te verblijven. ,,Meestal nemen ze hun eigen tentjes mee, partytentjes vooral. Maar daar hebben we er al een paar van door de lucht zien vliegen. Dus kunnen ze als ze willen in een gedeelte van de grote feesttent hun spullen kwijt. 

Veel belangrijker is het volgens Wendy dat het droog blijft. ,,Gelukkig zijn de voorspellingen voor morgen alweer wat beter.”

Droog blijft het niet, helaas. Voor de kinderen maakt het niet zoveel uit, want bij sommige spellen worden ze sowieso al nat. Af en toe staan ze wat bibberend aan de kant met een warme handdoek omgeslagen.  Maar als je veel lol hebt, dan kun je de kou er ook wel bij hebben. 

Soms ziet de organisatie zich genoodzaakt even een pas op de p;laats te maken vanwege de regen. Het programma loopt daarom ook wat uit. Geen probleem, in de avond wordt er ook het nodige verwacht van de teams, want dan wacht de feestelijke playback-avond. De winnaar daar mag de volgende avond ook optreden tijdens de playback-avond van de ouderen. Die beginnen zondagochtend al om 9 uur aan hun zeskamp. 

Volledig scherm
Ook de voorzitter steekt de handen uit de mouwen. © Paul Roovers/BD
Volledig scherm
De grote feesttent biedt een veilig en drook dak als het heel hard regent. Hier is ook de playback-avond. © Paul Roovers/BD