Volledig scherm
Op de plaats waar nu 040FIT! zit komt de nieuwe Aldi in Boxtel. © Johan van Grinsven

Sportschool maakt toch plaats voor nieuwe Aldi in Boxtel

BOXTEL - Zo'n anderhalf jaar geleden verraste supermarktketen Aldi vriend en vijand in Boxtel met een bouwplan voor een nieuwe supermarkt aan Fellenoord. Niet in de laatste plaats sportschool 040FIT die tot grote tevredenheid nog steeds gebruiker is met bijna 2000 leden van het beoogde pand aan Fellenoord. Maar die nu toch plaats maakt voor Aldi, waardoor het bedrijf aan de slag kan met de daadwerkelijke bouwplannen. Die behelzen het slopen van het gebouw, het oude postcentrum, en laten verrijzen van een nieuwe winkel, compleet met parkeervoorzieningen onder meer op het dak.

040Fit stribbelde lang tegen, had immers nog een huurcontract tot 2022, maar liet woensdagavond de leden officieel weten ergens rond 1 februari de intrek te zullen nemen aan de Duit, in het voormalige pand van de gestopte concurrent Hipa achter de Gamma. ,,Wij hebben steeds gezegd open te staan voor een verhuizing, mist er een goede plek zou zijn waar we onze klanten nog beter zouden kunnen bedienen", klinkt het nu bij 040FIT na ongetwijfeld een 'goed gesprek' met onder meer Aldi.

Niet alleen de sportschool wreef zich even in de ogen bij de aankondiging van Aldi om aan Fellenoord een nieuwe winkel te gaan bouwen en daarin de twee andere zaken van de keten in Boxtel, in Oosterhof en aan de Kapelweg, samen te willen brengen. Ook wethouder Eric van den Broek viel in juli vorig jaar zo'n beetje van z'n stoel. Ook omdat de gemeente veel liever niet heeft dat aan Fellenoord een nieuwe supermarkt komt, ook al zit Lidl er tegenover.

Detailhandelsplan

Op de eerste plaats vanwege de ligging. Vlak bij de toch al enorm drukke Brederodeweg (onderdeel van de noord-zuidas, de verkeersader dwars door Boxtel), maar ook in de directe omgeving van Jacob Roelandslyceum. Daarnaast past een supermarkt aan Fellenoord niet in het gemeentelijk detailhandelsplan dat niet voorziet in nieuwe vestigingen buiten het 'kernwinkelgebied', het centrum dus.

Dat alles hield Aldi niet tegen, omdat de gemeente Boxtel in het verleden het bestemmingsplan niet heeft aangepast aan de eigen wensen vastgelegd in het detailhandelsplan. En de aanvraag van Aldi daarom niet geweigerd kon worden. Omdat ook is voldaan aan andere eisen, onder meer op het gebied van verkeer, kan Aldi vanaf februari aan de slag.

  1. Eerste herdenkingsmiddag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfelijk voor ons allemaal’
    PREMIUM
    Video

    Eerste herden­kings­mid­dag voor nummer 14 in Boxtel: ‘Johan is onsterfe­lijk voor ons allemaal’

    BOXTEL - Enkele honderden liefhebbers hebben zondagmiddag in Boxtel de eerste herdenkingsmiddag voor Johan Cruijff bezocht. De voor veel fans grootste voetballegende overleed zondag precies drie jaar geleden op 68-jarige leeftijd. De bezoekers kregen verhalen over 'de meester' van het voetbalveld te horen van onder andere oud-doelman van de Rode Duivels Jean Marie Pfaff en oud Ajax keeper en Johans slaapmaatje Heinz Stuy.