Volledig scherm
Een van de ontwerpen voor de bouw van fase 7 in Jacobskamp. © Archief Boumij Makelaars

Starter krijgt kans in Jacobskamp Den Dungen met speciale koopregeling

DEN DUNGEN - De nieuwe woonwijk Jacobskamp kan zich opmaken voor alweer een nieuwe bouwfase. Nu komt er een pluk van 33 woningen bij in allerlei prijsklassen. De verkoop is vandaag (donderdag 21 november) begonnen.

Stukje bij beetje groeit de nieuwbouwwijk Jacobskamp in Den Dungen voller en voller. Bouwbedrijf Van Wanrooij start in samenspraak met Boumij Makelaars vandaag met de verkoop van de nieuwe woningen.

Marc van den Berg van Boumij: ,,Voor starters op de woningmarkt maken we gebruik van de koopstartregeling. Daar hebben we goede ervaringen mee in Den Bosch. Dan kunnen nieuwkomers op de woningmarkt toch een huis kopen dat voor hen betaalbaar is.” 

Quote

De koopstart­re­ge­ling biedt starters de mogelijk­heid om ook te kopen

Marc van den Berg, Boumij Makelaars

,,Die woningen zijn getaxeerd op 270.000 euro. Ze betalen echter 220.000 euro. Ze moeten er zelf gaan wonen, ze mogen het niet verhuren. En bij voortijdige verkoop betalen ze 50.000 euro terug. Zo kunnen ze financieel de boel toch rond krijgen.”

Bouwvakkers vinden moeilijker dan huizen verkopen

Behalve rijtjeswoningen van 220.000 euro, zijn er ook hoekwoningen, vrijstaande woningen, en tweekappers. Allemaal oplopend naar een prijsklasse richting de vijf ton. 

,,Van Wanrooij gaat de bouw inplannen. We denken dat ze rond de bouwvak in 2020 beginnen met de bouw, afhankelijk van het vinden van voldoende bouwvakkers voor de klus. Als we binnen die tijd geen zeventig procent van de woningen hebben verkocht, wordt het wellicht anders. Maar de verkoop zal geen probleem zijn.”

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.