,,De lucht boven onze gemeente is nog nooit zo slecht geweest als nu", vertelt Dani Habraken. Habraken wijst daarvoor vooral naar de vele houtkachels in Boxtel.
Volledig scherm
PREMIUM
,,De lucht boven onze gemeente is nog nooit zo slecht geweest als nu", vertelt Dani Habraken. Habraken wijst daarvoor vooral naar de vele houtkachels in Boxtel. © Getty Images

Stoken met houtkachels in Boxtel? ‘Voor mensen met astma en COPD niet uit te houden’

BOXTEL - Boxtel sluit zich aan bij het Schone Lucht Akkoord’ Met de bedoeling de lucht boven de gemeente gezonder te maken. Hoog tijd vindt milieugoeroe Jan Juffermans. Pure noodzaak stelt Boxtelaar Dani Habraken. ,,De lucht is nog nooit zo vuil geweest als op dit moment.”

 1. Werk aan riool levert nieuwe trekpleister op tussen Middelrode en Berlicum

  Werk aan riool levert nieuwe trekpleis­ter op tussen Middelrode en Berlicum

  MIDDELRODE/BERLICUM - Een kweekvijver voor speciale karpers, een speelweide voor kinderen, zitjes voor ouderen in een fraai aangelegd parkje én een koffie- en theehuis dat nu de naam Koekkoek draagt. Een paar jaar geleden waren dat nog wat vage ideeën van twee burgerinitiatieven. Maar nu zijn ze uitgevoerd. In alle stilte, door corona geen openingsfeestje, zijn beiden initiatieven in bedrijf aan de Milrooijseweg tussen Berlicum en Middelrode.
 1. Rolschaatsmeiden starten kledinglijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'
  Play

  Rolschaats­mei­den starten kleding­lijn om geld op te halen: 'Willen in Italië gaan trainen'

 2. Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexamen doen
  Play

  Na 30 jaar in Nederland moet Bart uit België staatsexa­men doen