Volledig scherm
Woningstichtingen St. Joseph en Kleine Meierij gaan vanaf 1 juli samen verder onder de naam JOOST. © St.Joseph/Kleine Meierij

Straks huis huren bij JOOST en niet meer bij St. Joseph of Kleine Meierij

BOXTEL/ROSMALEN - JOOST. Thuis in de Meierij. Dat is de naam die de huidige woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen aannemen na hun fusie. Die heeft op 1 juli van dit jaar plaats. De beide corporaties beheren samen zo’n 7.500 huurwoningen in de kernen rond Den Bosch. 

Voor huurders verandert er behalve de naam, amper iets. Het kantoor van de nieuwe organisatie wordt weliswaar in Boxtel gevestigd, maar er blijft een locatie in Rosmalen.  En JOOST gaat werken met vijf wijkteams die de wijken en dorpen ingaan. Directeur Rob Dekker van St. Joseph: ,,We willen namelijk dicht bij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt. Met als doel: zorgen voor een fijne woonomgeving.”

JOOST klinkt familiair en dat is ook de bedoeling. Volgens Dekker wil de nieuwe corporatie als ‘een goede buurman’ klaar staan met een luisterend oor en advies.  

Fusie 

In april 2018 werd de voorgenomen fusie tussen de beide woonstichtingen bekend gemaakt.  St. Joseph werkt hoofdzakelijk in de gemeente Boxtel met de kernen Lennisheuvel en Liempde en een klein deel in Haaren en Sint-Michielsgestel, met circa 4.500 panden, waarvan 4.100 woningen. Kleine Meierij heeft ruim 3.500 panden in bezit waarvan 3.300 woningen en is vooral actief in Rosmalen (2.400 woningen), Bernheze (400 woningen) en Sint-Michielsgestel (500 woningen).

Voor St. Joseph en Kleine Meierij is het niet alleen vanwege de fusie een bijzonder jaar. De Boxtelse woonstichting bestaat een eeuw en Kleine Meierij vijftig jaar. Dat gaat gepaard met tal van festiviteiten.