Volledig scherm
Interim-manager Berry Franssen vertrekt bij 't Spectrum. Hij stapt over naar het Theater aan de Parade in Den Bosch. 't Spectrum is op zoek naar een nieuwe algemeen manager. © Olaf Smit

't Spectrum in Schijndel wacht op nieuwe manager

SCHIJNDEL - 't Spectrum in Schijndel is nog bezig met de zoektocht naar een nieuwe algemeen manager. Frans van Oorschot treedt aan als nieuw bestuurslid. 

Volledig scherm
Voorzitter Leo van Rozendaal van 't Spectrum. © Marc Bolsius

,,Zo snel mogelijk.” Dit antwoordt voorzitter Leo van Rozendaal van de BV Accommodatiebeheer Schijndel op de vraag wanneer cultureel centrum 't Spectrum een nieuwe algemeen manager krijgt. Die nieuwe manager is nodig na het vertrek van achtereenvolgens Sylvia Rutten en Berry Franssen. Rutten vertrok vooral vanwege onenigheid met het bestuur, interim-manager Franssen vond een andere job. Hij wordt hoofd techniek en gebouwen in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

Volledig scherm
Frans van Oorschot is nieuw in het bestuur van 't Spectrum. © BD

Franssen gebruikt deze maand voor zijn overdracht, na 1 juli stopt hij in 't Spectrum. Dit cultureel centrum zag in 2016 ook al een manager uit onvrede vertrekken: Hans Fassbender. 
Van Rozendaal heeft er alle vertrouwen in dat er binnenkort een nieuwe manager aantreedt. ,,De vacature staat open, maar de arbeidsmarkt is op dit moment redelijk verhit.” De taken van de manager worden voorlopig waargenomen door het bestuur en het personeel. 

Het bestuur is inmiddels wel aangevuld met een derde persoon: Frans van Oorschot. Van Rozendaal bleef eind dit jaar alleen over in het bestuur, inmiddels sloten Ferry Tausch en Van Oorschot zich bij hem aan. Mogelijk volgt nog een vierde bestuurslid. Van Oorschot vervulde al meerdere bestuursfuncties, momenteel is hij tevens voorzitter van KBO-Centrum in Schijndel. Hij is gepensioneerd en was directeur personeel en organisatie bij Ballast Nedam in Nieuwegein. Het college van B en W van Meierijstad stemde als enige aandeelhouder van de BV Accommodatiebeheer in met de benoeming van Oorschot. 

Samenwerking met De Blauwe Kei 

Leo van Rozendaal denkt na ruim twaalf jaar in het bestuur voorlopig niet aan stoppen, geeft hij aan. ,,Maar je weet nooit wat gaat komen.” Wel volgende komende zomer gesprekken over een nog intensievere samenwerking met theater De Blauwe Kei in Veghel. De Blauwe Kei programmeert komend theaterseizoen al zo'n zestien professionele voorstellingen in het cultuurpodium in 't Spectrum.