Volledig scherm
Burgemeester Pommer overhandigt, bijgestaan door leden van het bestuur Gedenkplaats Haaren, een taart aan Albert van de Wiel, commandant brandweer Haaren, als dank voor de inzet bij de brand bij Haarendael. © Olaf Smit

Taart voor brandweerlieden in Haaren als bedankje voor bluswerk bij Haarendael

HAAREN - Met een grote slagroomtaart bedankte het bestuur van Gedenkplaats Haaren maandag in de brandweerkazerne alle Haarense brandweerlieden voor hun bluswerk tijdens de brand in Haarendael op 31 augustus én voor de goede samenwerking. 

Dat werd gewaardeerd. ,,Een mooi stukje waardering", vond commandant Albert van de Wiel van de Brandweer Brabant-Noord, post Haaren. ,,Maar ook de andere brandweerkorpsen hebben hard gewerkt." Jan Pommer, voorzitter van de Gedenkplaats, prees de brandweerlieden eveneens. 

,,U oefende daar vaak, in de hoop dat de oefening nooit werkelijkheid zou worden, en dat is toch gebeurd. Dankzij u is de kapel behouden gebleven en zijn veel zaken van de Gedenkplaats gered". Pommer maakte bekend dat de Gedenkplaats over twee weken tijdelijk - tot aan de opsplitsing van Haaren - in de oude brandweerkazerne wordt gehuisvest tot de Gedenkplaats weer terecht kan in Haarendael. ,,Alles bevindt zich nu op zes locaties", legde Pommer uit. ,,Dan ligt alles tenminste weer op één plek."