Volledig scherm
PREMIUM
Rijen taxi’s wachten op het parkeerterrein bij het zwembad in Schijndel op de festivalgangers van Paaspop. Het leidt tot de nodige frustraties en taxistress. © Dolph Cantrijn

Taxistress op Paaspop: ‘Ze staan de hele tijd te bekvechten’

videoSCHIJNDEL - Honderden taxichauffeurs trokken afgelopen weekeinde naar Paaspop in Schijndel, ook veel van buiten Brabant. Dat leidde tot de nodige taxistress. 

Taxichauffeurs die korte ritten weigeren of veel te hoge prijzen vragen. Het zijn bekende beelden in steden als Amsterdam, Utrecht of Den Bosch. Maar afgelopen weekeinde was dit ook waar te nemen bij het driedaagse muziekfestival Paaspop in Schijndel. ,,Straks rond sluitingstijd van Paaspop staan hier zeker 200 taxi's", zegt Rina van den Akker van Taxibedrijf Van Kampen uit Schijndel. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."