Volledig scherm
Het Boxtelse college wil het legale wietteelt-experiment eerst afwachten. © ANP

‘Te vroeg voor discussie over legale coffeeshop in Boxtel’

BOXTEL - Praten over toestaan van een legale coffeeshop in Boxtel is nog te vroeg. Het college wil eerst de resultaten van de proef ‘legale wietteelt’ in onder meer Tilburg afwachten.

De nuloptie die Boxtel al jarenlang hanteert voor coffeeshops bespreekbaar maken: dat voorstel deed de gemeenteraadsfractie van de SP onlangs in schriftelijke vragen aan het college. 

Legale teelt

Dat vindt het echter daarvoor op dit moment nog te vroeg. ,,Een aantal gemeenten, waaronder Tilburg, neemt deel aan een landelijk experiment legale wietteelt, met als doel te onderzoeken in hoeverre de teelt uit de criminaliteit gehaald kan worden. Het lijkt ons verstandig de resultaten van dit experiment af te wachten”, antwoordt het college op de vragen van de socialisten. 

Quote

Het lijkt ons verstandig de resultaten van dit experiment af te wachten

College van B en W
Volledig scherm
De nuloptie die Boxtel al jarenlang hanteert voor coffeeshops bespreekbaar maken: dat voorstel deed de gemeenteraadsfractie van de SP onlangs in schriftelijke vragen aan het college. © ANP

Drugsoverlast

En het Boxtelse college voegt eraan toe: ,,Als we nu nieuw beleid zouden maken, lopen we ook de kans dat dit wellicht na het experiment weer op de schop moet.”

De SP stelde de vragen mede naar aanleiding van de aanhoudende stroom klachten die de partij bereikt over drugsoverlast in Boxtel. Een brede discussie zou de aanzet kunnen zijn tot aanpakken van de problemen, waarbij wat de SP betreft dus ook toestaan van een coffeeshop bespreekbaar zou moeten zijn. 

Quote

Als we nu nieuw beleid zouden maken, lopen we ook de kans dat dit wellicht na het experiment weer op de schop moet

College van B en W

,,Die discussie zullen wij vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid graag faciliteren. Wat ons betreft moet die ook breder zijn dan alleen in de raadzaal”, aldus B en W daarover. 

Ook de SP noemde in de vragen al diverse mogelijke gesprekspartners als politie, jongerenwerk en drugsdeskundigen. Nog niet duidelijk is wanneer de discussie zal plaatshebben.

Volledig scherm
De SP stelde de vragen mede naar aanleiding van de aanhoudende stroom klachten die de partij bereikt over drugsoverlast in Boxtel. © ANP