Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed De Denneboom op de rand van Schijndel en Sint-Michielsgestel is al jaren in beeld voor een uitvaartcentrum. De buurt en Het Groene Hart verzetten zich hier hevig tegen. © Marc Bolsius

Tegenstanders van uitvaartcentrum maakten stiekem opnames van uitvaart in Schijndel

DEN HAAG/SCHIJNDEL - Buurtbewoners die de komst van een crematorium en natuurbegraafplaats op het Schijndelse landgoed De Denneboom niet zien zitten, maakten stiekem geluidopnames van de privé-uitvaart van de overleden echtgenote van landgoedeigenaar Thom van Rijckevorsel. Dat bleek deze week uit een rechtszitting. 

Eigenaar Thom van Rijckevorsel van landgoed De Denneboom in Schijndel is ‘zeer geraakt’ door de actie van omwonenden. Zij maakten geluidsopnames van de uitvaart van zijn echtgenote op 23 juli 2017. Ruim twintig omwonenden en de Vereniging Het Groene Hart proberen bij de Raad van State in Den Haag het bestemmingsplan van tafel te krijgen.  

  1. Boxtelaren storen zich aan lege winkelpanden, overal gestalde fietsen en te weinig keus
    PREMIUM
    Video

    Boxtelaren storen zich aan lege winkelpan­den, overal gestalde fietsen en te weinig keus

    BOXTEL - ,,Tussen al die gestalde fietsen zitten kletsen heeft voordelen", zegt Gerard van den Boogaard uit Boxtel lachend. ,,Als het hard waait, zitten we een beetje beschut, maar dan houdt het ook op." De inwoners en ondernemers van Boxtel storen zich aan de overal gestalde rijwielen en de leegstand in het centrum. Daarnaast is er te weinig keus, zo blijkt uit een rondgang door het centrum.