Volledig scherm
PREMIUM
Hans Jung is namens het bedrijf Lithos Bouw en Ontwikkeling de projectontwikkelaar voor het nieuwe landgoed Haarendael in Haaren. Hij staat bij de vroegere kapel van het rijksmonument. © Johan van Grinsven

Teruglezen | Metamorfose van 60 miljoen euro voor landgoed Haarendael in Haaren

HAAREN - Dit artikel over de investering in landgoed Haarendael in Haaren, waar zaterdagavond een enorme brand woedt, dateert van 17 april van dit jaar. 

Zestig miljoen euro is ongeveer nodig om landgoed Haarendael in Haaren zijn oude grandeur terug te geven. En een nieuwe toekomst. Dat stelt Hans Jung, adjunct-directeur Projectontwikkeling bij Lithos Bouw en Ontwikkeling. Dat bedrijf gaat het landgoed ontwikkelen, zo is overeengekomen met eigenaar Wim Vugts uit Haaren.  

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."