Volledig scherm
The Vintage Caravan in de Thunderbolt tijdens Paaspop 2019 © Jaap van der Doelen

The Vintage Caravan trakteert Paaspop op rauwe rock 'n roll

SCHIJNDEL - Rock-liefhebbers kunnen op Paaspop traditiegetrouw terecht in de donderende hoek. Thunder Alley en Thunderbolt staan gebroederlijk naast elkaar, en worden dit jaar vergezeld door het Jack Daniels podium. De IJslandse vikingen van The Vintage Caravan openen zaterdag de Thunderbolt. 

De tent is twee keer groter dan in voorgaande jaren, maar nog steeds even volgehangen met stijlvol afgeragde borden en versieringen. Die moeten het de sfeer van een rauwe kroeg voor bikers en truckers in het midden van de Amerikaanse woestijn geven, en dat lukt.

Dansen

De lekker raggende rockmelodieën van het in leren vestjes gehulde trio uit IJsland valt bij het publiek daar prima in de smaak. "You like dancing, right?", vraagt de bassist halverwege de set, en beeldt een een meedeinend wiegen uit. Getuige de tragere ballad die daarop volgt lijkt dat een inschattingsfout te zijn, maar in de brug komen zij gelukkig weer los, en klieven de riffs dwars door het geroezemoes heen.

"Ze hebben er echt zin in, hè?", merkt een toeschouwer goedkeurend op. "Dat snap ik", beaamt de kameraad naast hem, "die hebben normaal gesproken een winterjas aan!" Of het inderdaad de brandende zomerzon is, het gemoedelijke publiek, de geslaagde aanleiding, of een combinatie van die factoren, gemotiveerd zijn ze zeker. Tijdens een drumsolo pakken de andere bandleden snel even een telefoon om te filmen, zodat ook het thuisfront in Rekyavik kan zien wat voor een feest dat Paaspop wel niet is.