Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwdorp in Esch. En vader Joachim helpt een handje mee. © Jan Zandee

Timmerdorpen: voor de bouwvakkers van de toekomst

LIEMPDE/ESCH/DEN DUNGEN - Liempde. Esch. Sint-Michielsgestel. Wijbosch. Den Dungen. Haaren. In ieder zichzelf respecterend dorp is het deze week te doen. De een noemt het jeugdvakantiewerk, de ander speelweek, spijkerstad, huttenfeest of bouwdorp. 

Duizenden basisscholieren zijn as we speak ijverig in de weer met spijkers, hamers, hout en verf. En dat moet zo blijven. We hebben immers een ernstig personeelstekort op te lossen, te beginnen in de bouw.

  1. Jongeren die in ziekenhuis liggen na xtc-gebruik bij Boxtelse jeugdzorginstelling ‘in de loop van de dag weer naar huis’

    Jongeren die in ziekenhuis liggen na xtc-ge­bruik bij Boxtelse jeugdzorg­in­stel­ling ‘in de loop van de dag weer naar huis’

    BOXTEL - De situatie van de jongeren die zondagavond met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht nadat zij vermoedelijk xtc hadden gebruikt bij jeugdzorginstelling De La Salle in Boxtel, is stabiel. Dat zegt woordvoerster Mehlika Schopen maandagochtend. ,,Het gaat goed met ze. Ik verwacht dat de jongeren in de loop van de dag weer naar huis mogen”, aldus Schopen.