Afval aan de straat zetten wordt negentig euro duurder in Gestel.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval aan de straat zetten wordt negentig euro duurder in Gestel. © Domien van der Meijden

Tóch negentig euro erbij voor afval aan de straat zetten

SINT-MICHIELSGESTEL - Huishoudens in Sint-Michielsgestel moeten in 2020 toch ineens door de zure appel heen bijten en negentig euro meer gaan betalen voor de grijze kliko aan de straat zetten. En dat vijf jaar lang. De oppositiepartijen lieten gisteravond nog flink de tanden zien over dat politieke besluit.

Nu nog tachtig euro vastrecht betalen voor het afval aan de straat zetten. Maar volgend jaar wordt dat negentig euro duurder en komt dat neer op 170 euro. Tijdens de gemeenteraad waar de tarieven moesten worden vastgesteld, waren het vooral de oppositiepartijen die daarover het meest commentaar hadden.

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.