Volledig scherm
Candy Shop Orange Red and Blue, een surrealistische foto van Carli Hermès uit 2010. Het is een van de foto's die hij vanaf 19 mei exposeert in museum Jan Heestershuis in Schijndel. © Carli Hermès

Topfotograaf Carli Hermès exposeert in ‘zijn’ Schijndel

SCHIJNDEL - Topfotograaf Carli Hermès exposeert vanaf zondag 19 mei tot en met 18 augustus 2019 in museum Jan Heestershuis in Schijndel, zijn geboorteplaats. 

Volledig scherm
Carli Hermès exposeert vanaf 19 mei in het Jan Heestershuis in Schijndel, zijn geboorteplaats. © Sjoerd de Wit

Hermès, die alweer jaren in Amsterdam woont, exposeert achttien surrealistische portretten. De geboren Schijndelaar werkte al voor vele reclamecampagnes van grote bedrijven, zoals KLM, Nike, G-Star, BMW en Suitsupply. 

Voor dat laatste bedrijf haalde Hermès geregeld de pers met pikante foto's van zoenende mannen en vrouwen in uitdagende poses. Ook portretteerde hij veel bekende mensen, zoals Rutger Hauer en George Clooney. Hermès stelde zijn foto's tentoon in meerdere musea, zoals het Groninger Museum, de Kunsthal in Rotterdam en het Coda Museum in Apeldoorn.  In zijn foto's vervaagt vaak de scheidslijn tussen 'echt’ en ‘niet echt'. 
De opening van de expositie is zondag 19 mei. Museum Jan Heestershuis is gevestigd aan de Pompstraat 17 in Schijndel en is geopend op dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.