Volledig scherm
Traumahelikopter in Schijndel geland voor medisch incident. © Persburo Sander van Gils / Sander van Gils

Traumahelikopter in Schijndel geland voor medisch incident

SCHIJNDEL - Het traumateam is vrijdagmiddag opgeroepen voor een medisch incident bij een woning in Schijndel. De traumahelikopter landde in een weiland niet ver van de woning. 

Volgens buurtbewoners zou het gaan om een kind. Deze is later onder begeleiding van de trauma-arts met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De traumahelikopter trok veel bekijks van omwonenden. Ook de politie was aanwezig, maar kwam niet in actie. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."