Volledig scherm
Tussen 6 en 10 mei rijden er vijf dagen lang geen treinen tussen Boxtel en Den Bosch. © Johan van Grinsven

Treinreizigers week onthand door werk bij Boxtel

BOXTEL - Vijf dagen rijden er geen treinen tussen Boxtel en Den Bosch. Met dat ongemak moeten treinreizigers leven van maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei. ProRail laat dan aan het spoor werken bij Boxtel en aan drie overwegen.

Om precies te zijn laat de spoornetbeheerder 4 kilometer spoor vernieuwen en ook vier wissels bij het station van Boxtel. Ook drie overwegen ondergaan een opknapbeurt: Tongersestraat, Molenwijkseweg en Essche Heike. ProRail stelt dat door tijdig vernieuwen onnodige storingen voorkomen worden en het spoor in goede conditie blijft. 

Het werk start op maandag 6 mei om 5.00 uur. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door, wat tot overlast kan leiden voor omwonenden. Die worden apart geïnformeerd door ProRail. 

Ook in weekeinde werk

Daarmee is het werk nog niet gedaan in Boxtel en omgeving. Want in het weekeinde van 11 en 12 mei laat ProRail onder meer vluchtdeuren in de tunnel bij Best vernieuwen, worden geluidsschermen in Eindhoven geplaatst en  betonnen liggers voor de bouw van natuurbrug De Mortelen tussen Boxtel en Best. Ook wordt een overweg in Oisterwijk vernieuwd. Dat alles betekent dat er dat weekeinde geen treinen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch en tussen Eindhoven en Tilburg.