Volledig scherm
De Cozy Comedy Club zit in een nostalgisch tentje op het Paaspopterrein. © Robèrt van Lith/BD

Tussen de basdreunen en drums klinken de grappen op Paaspop

SCHIJNDEL - De muziek even beu op Paaspop? Dan biedt de Cozy Comedy Club op het festivalterrein uitkomst. Tussen de enorme basdreunen van La Fuente en de harde klanken van een passerende Surinaamse drumband klinken hier deze zaterdagavond de grappen van stand up-comedian Wouter Monden. 

Volledig scherm
Wouter Monden op Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

,,De laatste keer dat het zo trilde tijdens mijn show, was in Groningen", gaf hij de ruim veertig bezoekers mee. Het is knus en gezellig in deze kleine comedyclub. Bezoekers drinken een biertje, eten een hapje en luisteren naar de humor van Monden. Hij is een van de acht stand up-comedians die deze editie van Paaspop optreden. Paaspop heeft de primeur van de Cozy Comedy Club. 

Volledig scherm
De Stripclub biedt een 'vluggertje' op Paaspop. © Robèrt van Lith/BD

Dat hier en daar een bezoeker al flink aangeschoten is, kan Monden niet zo veel schelen. ,,Ik vind het hier fucking vet op Paaspop”, klinkt het. De Cozy Comedy Club maakt onderdeel uit van Impact Theateracts. 

Een ander tentje op het terrein, de Strip Club, is ook van dit bedrijf. Dit bestaat uit een ‘vluggertje’ van een minuut of vijf met veelbelovende stripdanseressen. 

De Cozy Comedy Club is er ook nog op zondag. Ook dan negen shows van een half uurtje. In het nostalgische tentje tegenover The Warehouse. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."