Chris Snik (69) is voorzitter van de Contactgroep St.-Theresia. „Soort dagelijks bestuur zeg maar. Alle vier kerken van de Heilig Hartparochie hebben een contactgroep.”
Volledig scherm
Chris Snik (69) is voorzitter van de Contactgroep St.-Theresia. „Soort dagelijks bestuur zeg maar. Alle vier kerken van de Heilig Hartparochie hebben een contactgroep.” © Marc Bolsius

Van zingen tot ziekenwerkgroep tot uiltjes redden, Chris Snik doet het allemaal

LENNISHEUVEL - Een voetstuk, wie vindt nou van zichzelf dat-ie daarop moet? Het BD biedt het niettemin een aantal bescheiden dorpsgenoten aan die zich met hart en ziel en belangeloos inzetten. Deze week: Chris Snik.

  1. De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzakken voor noodlijdend Lesbos
    PREMIUM

    De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzak­ken voor noodlij­dend Lesbos

    Twee gigantische branden zorgden er begin deze week voor dat 13.000 vluchtelingen op het overbevolkte migrantenkamp Moria op Lesbos in een mum van tijd dakloos raakten. Veel mensen sloegen op de vlucht. Nog meer mensen zijn in nood en zitten zonder onderdak en bezittingen. En dus is alle externe hulp, eens te meer, hartstikke nodig. Vijf dertigers uit Sint-Oedenrode en omgeving, onder wie Lieke van Casteren, komen in actie. Ze zamelen slaapzakken in. Heel veel slaapzakken.