Volledig scherm
PREMIUM
Hekken zijn al geplaatst op de locatie van de voormalige garage Fassbender in Schijndel. Hier komen onder meer elf nieuwe bungalows. © Robèrt van Lith/BD

Vechten om nieuwe woningen in Schijndel, ‘Het leken wel Dolle Dwaze Dagen’

SCHIJNDEL/VEGHEL - De cementmolen draaide vorig jaar niet hard in Meierijstad. Het aantal opgeleverde woningen nam drastisch af; van 676 in 2018 naar 270 in de eerste elf maanden van 2019. Vooral in Schijndel werd veel minder gebouwd: van 190 naar 52. ,,Mensen stonden letterlijk ruzie te maken om brochures van nieuwe woningen in Schijndel.” 

Volledig scherm
Makelaar Marc Tummers uit Schijndel. © Renée Krol-Roelants

,,Kent u de Dolle Dwaze Dagen van de Bijenkorf? Zo'n gekkenhuis was het hier in Schijndel ook voor de verkoop van elf nieuwe woningen.”
De woorden van Marc Tummers van de gelijknamige makelaardij maken duidelijk hoe groot de vraag naar woningen is in Schijndel. ,,Mensen stonden letterlijk ruzie te maken om onze 250 brochures van de elf bungalows. We wilden een informatieavond houden in wijnbar De Buren over dit nieuwbouwproject, maar dat lukte niet eens. Het zag zwart van de mensen. Ik denk dat er zeker 300 man waren, het was gewoon niet leuk meer. We moesten eerder de mensen tot rust manen.”